O piškotkih

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest naloži v naprave uporabnikov, ko ta obišče določeno spletno mesto in običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek, življenjsko dobo piškotka ter vrednost, ki je navadno naključno generirano edinstveno število.

Ob vsakem ponovnem obisku uporabnika bo spletno mesto poskusilo pridobiti podatek o naloženem piškotku in prepoznalo napravo uporabnika. Če strežnik prebere piškotek skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev, pravilnemu prikazovanju vsebine ter pripravi statističnih podatkov o obisku.

Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Na naši spletni strani uporabljamo le nujno potrebne piškotke, brez katerih spletna stran ne bi delovala pravilno, ter piškotke Google Analyticsa, ki so namenjeni analiziranju obiska naše spletne strani. Izsledki nam pomagajo razumeti, kako se naša stran uporablja in pripomorejo k izboljšavam uporabniške izkušnje.

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Uporabniki se lahko torej samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov; nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku.

Več informacij o piškotkih lahko najdete na internetu ali na spletni strani informacijskega pooblaščenca.